Aquarium glas krasvrij schoonmaken

Hoe uw aquarium er als nieuw uit blijft zien: een beginnersgids voor krasvrij schoonmaken van glas

Een van de belangrijkste dingen bij het verzorgen van een aquarium is het schoonhouden van het glas. Algen en andere ophopingen kunnen het zicht op de vissen belemmeren en het aquarium er vies doen uitzien. Hoewel er veel commerciële schoonmaakmiddelen verkrijgbaar zijn, kunt u het glas ook schoonmaken met wat gewone huishoudelijke artikelen.

Om het glas schoon te maken, verwijdert u eerst al het vuil met een aquariumborstel of hevel. Maak vervolgens een oplossing van één deel azijn op tien delen water. Veeg met een zachte doek, spons of trekker het glas schoon met de azijnoplossing. Spoel het glas af met schoon water en droog het met een schone handdoek.

Met een beetje regelmatig onderhoud kan je van jouw aquarium een propere en prachtige plek creëren om naar te kijken. 

Welke stappen volgen voor het krasvrij schoonmaken van het aquarium?

Aquaria zijn een prachtige aanwinst voor elk huis, maar het kan veel werk zijn om ze schoon te houden. Hier is een beginnersgids om uw aquarium er als nieuw uit te laten zien.

1. Begin met het verwijderen van afval uit de bak met een net.

2. Gebruik vervolgens een grindzuiger om het substraat schoon te maken.

3. Gebruik vervolgens een spons of zachte doek om de binnenkant van de bak schoon te maken. Gebruik geen agressieve chemicaliën of schoonmaakmiddelen.

4. Gebruik ten slotte een schone doek om de buitenkant van de tank schoon te maken.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u uw aquarium er nieuw uit laten zien en krassen helpen voorkomen.

Demo video JBL Floaty Blade

Bij Paradijsvis bieden we verschillende oplossingen aan voor het krasvrij reinigen en schoonmaken van jouw aquarium. 

Eén van onze populaire producten is de JBL Floaty Blade die makkelijk in gebruik is en zeer efficient reinigt. 

De JBL Floaty Blade is een eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken apparaat dat kan worden gebruikt om je aquarium te helpen schoonmaken. Om het te gebruiken maak je gewoon het drijvende binnenelement los van het buitenelement en plaats je het op het water aan de rand van het aquarium. Houd vervolgens het buitenelement dicht bij de ruit en trek zo het drijvende deel aan. Laat tenslotte de magneet van buitenaf met licht draaiende bewegingen over de aquariumruit gaan.
Bekijk in Webshop

Wat onze klanten vinden

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden

chevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram